Pola Cene | Komentari
*
* 400 din umesto 800 din za predstavu Amerikanac u Beogradu! Sjajna ekipa glumaca ne čelu sa Nelom Mihajlović u komadu Branislava Nušića u pozorištu na Slaviji! 12. oktobar 2012 Nušićev komad Amerikanac u Beogradu-pozorište Slavija! "Ja volim ljude i volim ih baš sa svim njihovim slabostima, i to me ne sprečava da budem nemilostiv.

Ko čita kakvu moju priču, gde se smejem čijoj slabosti, osetiće jednovremeno da ja simpatišem onoga kome se smejem i dotičem se nežno njegove rane bojeći se da mu ne izazovem bol." - Branislav Nušić

Nušić je pisao i drame razrešavajući sukobe – etikom, patetikom ili – rodoljubljem, a pišući komedije razrešavao je sukobe – smehom koji deluje brže i istinitije od svih etičkih principa.

Smeh deluje previše kao sunčeva svetlost. Kada se ima na umu koliko je bilo patnjiu Srbiji Nušićevog doba, a i u Nušićevom životu, onda se može videti koliko je Nušićev smeh bio i lek i samoodbrana i osećanje perspektive i akcija u patnji i superiornost u akciji...

Ukratko – iako je proisticao iz istinskih ljudskih slabosti, Nušićev smeh je snagom svog čovekoljublja („Ja volim ljude...“) uzdizao i ljude iznad njihovih slabosti delujući kao katarza.

*
  • *

    Vreme: 07:10h 03.10.2012 Marija: ali ne za ovu :) vec za `perverzije u cikagu`, greskom stavih komentar ovde :D\r\n

  • *

    Vreme: 07:10h 03.10.2012 Marija: Postovani,\r\nzanima me kada ce stici kupon za predstavu, iznos za dva vaucera je uplacen u utorak! hvala!

Morate biti ulogovani da biste napisali komentar

Nazad na ponudu