Pola Cene | Komentari
*
* 290 din umesto 600 din za pozorišnu predstavu Laža i paralaža u Ustanovi kulture Vuk Karadžić! 28. novembar u 20h! Laža i paralaža! Nema čoveka koji se nije poslužio lažima ponekad u životu. Nije teško objasniti potrebu da čovek laže.

Ljudski je lagati i svaki čovek u nekom trenutku posegne za lažima ne bi li ostvario drugačiju sliku o sebi među drugim ljudima, ostvario korist, izbegao neku moralnu osudu, laž je ponekad razarajuća, ponekad je kao šala, može dovesti do suza ili zasmejati, a može biti i nesporazum koji je posledica različitog doživljaja stvarnosti.

Upravo različiti doživljaji stvarnosti su teren na kojem deluju junaci naše predstave, njihove različite potrebe, htenja, razmišljanja i uverenja dovode do sukoba i razrešenja koje svakom od njih usmerava život u potpuno novom smeru. U svakom slučaju, kvalitetna laž u pravom trenutku može predstavljati moć.

Svakako, dok je čoveka, biće i laži i manipulacije, a jedino što će se menjati je oblik i cilj laži, prema tome, eto i svevremenog motiva koji je prepoznao Sterija kada je pisao ovaj komad, a eto i našeg osećanja vremena u kojem živimo i našeg motiva da se pozabavimo baš ovim delom.

Ipak, da se podsetimo, laži mogu biti bezazlene, a i one drugačije, sa teškim posledicama.
*

Morate biti ulogovani da biste napisali komentar

Nazad na ponudu