*
55 %
8
Poruči kupon telefonom ili putem SMS-a
011 322 58 50, 063 222 102
 • Vrednost2.200 din
 • Ušteda1.201 din
 • Popust55 %

Napomene za ovu ponudu

 • Jedna osoba može kupiti više kupona
 • Kupon važi za jednu osobu
 • Aranžman obuhvata
  - prevoz turističkim autobusom 16 do 90 sedišta
  na datoj relaciji (AC, CD-DVD oprema)
  - turistički pratilac tokom putovanja
  - obilaske prema programu
  - troškovi organizacije putovanja
 • Aranžman ne obuhvata
  - ulaznicu u Park maketa 150 dinara
  - ulaznicu za Resavsku pećinu i razgledanje
  sa stručnim vodičem – 300 dinara
  - ručak 800,00 din.
  - individualne troškove
 • Termini putovanja:
  13.8, 27.8, 8.10, 10.9, 24.9, 7.10,21.10, 4.11, 28.11.2017.g.
 • Obavezna je rezervacija mesta po dobijanju kupona
 • Opšti uslovi putovanja agencije Lavli Travel
  su sastavni deo ovog programa
 • Rok iskoristivosti kupona
  do 28. novembra 2017.g.

 

999 RSD umesto 2.200 RSD

Resavska pećina - Lisini
Vodopadi - manastir Manasija,
jednodnevni izlet!

Srbija je sa svojim netaknutim prirodnim resursima pravi biser. Istinskim ljubiteljima prirode i divljine, nudi brojne izazove u visokim planinama, prostranim ravnicama, šumskim prostranstvima i prelepim pećinama.

Zaputite li se na jug, naići ćete na divne predele sa nekim od najznačajnijih srpskih manastira, Manasija i Ravanica, posetićete jedinstvenu Resavske pećine i najlepše vodopada Srbije, Lisine...
Resavska Pećina, jedna od najstarijih ispitanih pećina u našoj zemlji, stara je oko 80 miliona godina, dok se stari nakit u pećini procenjuje na 45 miliona godina. Unutrašnjost pećine obiluje brojnim i raznovrsnim dvoranama, kanalima, galerijama, stubovima, stalaktitima, stalagmitima, draperijama i okamenjenim vodopadima.

Manastir Manasija (Resava) je jedan od najznačajnijih spomenika srpske srednjovekovne kulture i najznačajnija građevina koja pripada takozvanoj „Moravskoj školi. Manastir je podigao despot Stefan Lazarević, poznat i kao Visoki Stefan, čije se mošti,po mišljenju nekih stručnjaka, nalaze u južnom delu crkve,ispod bele mermerne ploče. Odmah posle osnivanja, Manasija je postala kulturni centar despotovine.

Lisini Vodopadi se nalaze na desetak minuta vožnje od Resavske pećine. Visine su preko 20 metara i smatra se jednim od najviših vodopada u Srbiji. Najlepši je u proleće jer se tada može videti sa najviše vode, ali u njegovim čarolijama se može uživati i za vreme letnjih vrućina. Zaštićen je kao spomenik prirode.

Komentari (0)
Podaci o ponuđaču
Turistička agencija
LAVLI TRAVEL
A Budimska 7

W www.lavli.rs
Rok iskoristivosti kupona
do 28. novembra 2017.g.Polazak iz Beograda autobusom oko 08:00h sa parkinga preko puta Sava Centra. Vožnja autoputem, preko Svilajnca do Despotovca i manastira Manasije (zadužbina Despota Stefana Lazarevića, gradjen od 1407 do 1418, ističe se po svojoj arhikteturi , freskama i čuvenoj Resavsko-prepisivačkoj školi)

Nakon obilaska manastira, nastavak puta prema Resavskoj pećini sa usputnim obilaskom Parka maketa (postavka su srednjovekovni srpski manastiri, izrađeni u razmeri 1:17 u odnosu na objekte u stvarnoj veličini. Makete su urađene kao savršena kopija crkava u realnosti.)

Nastavak putovanja prema Resavskoj pećini (Prva u Srbiji uređena za turističke posete. Ubraja se u red najstarijih pećina u našoj zemlji, jer je stara 80 miliona godina, a stariji nakit se procenjuje na oko 45 miliona godina Resavska pećina je otkrivena 1962. godine, duga je 4,5 km, detaljno je istraženo 2.830 m, a za posetioce je uređeno oko 800 m. Temperatura u Resavskoj pećini je konstantna tokom cele godine i iznosi +7°C, dok vlažnost vazduha varira od 80-100%. Specifičan speleološki objekat koji preko trideset godina privlači veliki broj ljubitelja prirode). Obilazak pećine u pratnji lokalnog vodiča. Obavezno poneti džemper ili jaknu, a može se i iznajmiti kod pećine. Nakon obilaska Resavske pećine odlazak na Lisine i vodopad Buk (Jedan od najlepših vodopada Srbije – dragulj Gornje Resave koji se nalazi na oko 400m nadmorske visine, visok preko 20 metara čija se penušavo bistra voda uz veliku buku stropoštava u prekrasno zeleno jezero koje je zbog svoje boje dobilo ime Zelenika.)

U neposrednoj blizini vodopada nalaze se prelepi restorani sa baštama napravljenim na samim slapovima vodopada, okruženi pašnjacima, bogatom šumom, ribnjakom sa kalifornijskom pastrmkom, mini zoo vrtom.

Preporučujemo da probate pogaču ispod sača, beljanički sir i kajmak, proju, beljaničko jagnje na ražnju i naravno specijalitet SVEŽU pastrmku na žaru.