Pola Cene | Pola daj i uživaj!

QR kod

Pola Cene ti nudi mogućnost QR koda!


Šta je uopšte QR kod i čemu služi ?

QR (skraćenica za “quick response”) kod je dvodimenzionalni kod koji svojom funkcionalnošću liči na standardne barkodove, sa jednom ključnom razlikom – može se čitati mobilnim telefonom.

U rasteru kvadratića koji čine kod krije se tekstualna poruka, najčešće je to web adresa – nakon očitavanja QR koda ispisaće ti se broj tvog kupona.

Kako se čitaju QR kodovi?

QR kodove može očitati svaki mobilni telefon koji ima instaliranu aplikaciju za čitanje QR kodova. Neki uređaji te aplikacije imaju instalirane fabrički, a za ostale postoji veliki izbor besplatnih aplikacija koje se mogu skinuti s interneta.

Postupak čitanja QR koda je jednostavan – prvo, u meniju mobilnog telefona odaberi aplikaciju za čitanje QR kodova. Ako je tamo ne pronađeš, pročitaj dalji tekst i pomoći ćemo ti da je nabaviš.

Kad je to učinjeno, pokreni aplikaciju i prikazaće ti se ekran sličan onom kog vidiš kad želiš nešto da fotografišeš svojim telefonom.

Dalje, namesti foto-aparat svog mobilnog telefona tako da QR kod zauzima većinu ekrana, fotografiši ga na uobičajen način i softver za čitanje kodova će automatski prepoznati web adresu skrivenu u kodu. Jedan klik i tamo si!

A zašto meni to ne radi?

Na svetu postoji ogroman broj različitih modela mobilnih telefona, i nemaju svi fabrički instaliran softver za čitanje QR kodova. Na sreću, aplikacije za čitanje QR kodova su brojne, besplatne i prilagođene gotovo svim modelima telefona i lako ih je instalirati.

Preuzmi software

Toliko je različitih modela mobilnih telefona na svetu, i nemaju svi fabrički instaliran softver za čitanje QR kodova. Ako tvoj mobilni telefon još uvek nema instaliranu aplikaciju za čitanje QR kodova, na raspolaganje ti stavljamo aplikacije koje kreira kaywa.com, jedno od najpopularnijih globalnih odredišta za softverske čitače QR kodova.

Skinite aplikaciju na svoj mobilni
U internet pretraživač svog mobilnog telefona upiši adresu
http://www.i-nigma.mobi/ ili http://reader.kaywa.com
Stranica će automatski prepoznati tvoj uređaj (ukoliko za njega postoji softver), i pitati želiš li preuzeti softver za čitanje QR kodova.
Prihvatiš li, počeće download i instalacija softvera. Nakon toga, će tvoj mobilni moći da čita QR kodove.